De wisselprijs van de ZachteBal PC welke dit jaar voor de 6e keer uitgereikt gaat worden heeft een nieuwe naam gekregen.Renze Prins uit Franeker heeft zijn naam aan deze unieke wisselprijs verbonden. De voorgaande 5 jaren was hij ook al nauw betrokken bij deze prijs maar toen was het zijn bedrijf RKP BOUW wat op de wisseltrofee stond

 

 

 

Renze die zelf tot zijn 35e een actief sporter was heeft al van jongs af aan een connectie met kaatsen gehad. Overigens vermeld hij heel subtiel dat hij niet tot de hoogvliegers behoorde bij het kaatsen maar dat er wel menig prijs in de wacht is gesleept. Het kaatsen werd in de jeugdjaren via CFK bedreven maar begin jaren 90 heeft hij met nog een aantal jongens de switch gemaakt naar het kaatsen via de KNKB. Na zijn actieve sportcarrière is Renze zich gaan bezighouden in verschillende organisaties o.a. de Agrarische Dagen (AD). Mede dankzij zijn inzet is het kaatsen maar ook het voetbal op de agenda gekomen tijdens deze feestweek in Franeker. Het kaatsen is in de vorm van nachtkaatsen met de zachte bal op het Sjûkelân weer nieuw leven ingeblazen en al enkele jaren loopt dit evenement bijzonder goed.

 

 

 

De beweegreden voor Prins om nu niet meer zijn bedrijfsnaam maar zijn persoonlijke titel aan de wisselprijs de verbinden heeft volgens hem ook een speciale reden. “Het evenement ZachteBal PC is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grote kaatspartij, een partij die serieus benaderd wordt door een geweldig team en welke door kaatsers, publiek en sponsoren omarmd is. Mijn kaatshart gaat hiervan sneller kloppen en wanneer dit evenement dan ook nog eens in het eigen Franeker wordt verkaatst wil ik mij als persoon hieraan graag verbinden”.