Een warme, maar schitterende 7e ZachteBal PC.

 

 

 

Het was al ver van te voren voorspeld en dus kon de Stichting ZachteBal PC tijdig voorzieningen treffen om kaatsers en publiek te kunnen laten afkoelen op het zeer warme Sjûkelân.

 

Het kaatsen heeft er niet onder geleden, schitterende partijen werden er op de mat gelegd waarbij enige favorieten al na de eerste omloop wisten dat de kransen niet voor hen waren deze dag. Ook het winnende partuur van vorig jaar vond nu in de eerste omloop al hun waterloo. Ondanks de vele spannende partijen is de dag wel super snel verkaatst, rond de klok van zes uur s ’avonds waren alle winnaars bekend en konden zij de prijzen ophalen op het podium welke dit jaar voor het eerst op het veld stond.

 

De verliezersronde werd uiteindelijk gewonnen door de winnaars van vorig jaar Bauke v/d Graaf, Karel Nijman en Daniël Iseger zij wonnen de finale met 5-3/6-2 van Jaring Nicolai, Steven Nesse en Gert-Jan Meekma.

 

De winnaars van de 7e ZachteBal PC zijn Anne Wind, Jan Hospes en Allard Hoekstra geworden, zij wonnen in de finale van Kevin Jaarsma, Kees v/d Schoot en Patrick Scheepstra. Tot 2-2 in eersten bleef het gelijk op gaan maar hierna liep het partuur Wind snel uit naar 5-2 en wist Jan Hospes met het passeren van de kaats de wedstrijd op 5-2/6-4 te beslissen. De gehele dag hebben zij laten zien oppermachtig te zijn al had het in de kwarfinale ook anders gekund tegen het partuur van Jurjen Hofstee. De beslissende slag viel in deze partij op 5-4/6-6. Allard Hoekstra werd uitgeroepen tot koning en mag deze titel ieder geval één jaar dragen.

 

Wat was het een geslaagde dag, de laatste wedstrijddag van de Franeker Kaatsweek met een hoop kaatsers en publiek die voortreffelijk waren, de muziek tijdens en na de finale die de sfeer tot in de late uurtjes in stand hielden. De Stichting ZachteBal PC wil langs deze weg iedereen bedanken welke hebben bijgedragen aan deze prachtige editie.