ZachteBal PC 2017, 6e editie!!

 

 

Wat was het vorig jaar geweldig, een jubileum zoals die hoort te zijn. Geweldige kaatspartijen, enorm veel publiek, mooi weer en een heerlijke sfeer. Het was een kaatsfeest waarvan we gelukkig de filmpjes en foto’s nog hebben bewaard. Het hele sjukelan ademde kaatsen, kaatsen en nog eens kaatsen. Met dit gegeven gaan we weer vrolijk verder naar deze editie, alweer de 6e op een rij.

 

 

Voorbereiding

 

Om te beginnen zijn wij begin dit jaar een Stichting geworden. Doordat we onafhankelijk willen blijven en ieder jaar meer verantwoordelijkheden dienen te dragen leek ons dit een juiste keuze. In het kader van zelfvoorzienendheid zijn wij eind 2016 begonnen met het maken van een eigen toiletwagen, een opgekochte bouwkeet hebben wij inmiddels zover omgetoverd dat je ook echt van een toiletwagen mag spreken. Samen met de hulp van een aantal plaatselijke ondernemers is het tot nu toe een geslaagd project geworden. Wij hebben ook weer een geweldig aantal nieuwe sponsoren mogen welkom heten, en ook van de huidige sponsoren hebben wij van de meesten weer een toezegging gekregen. De voorbereiding loopt zoals u leest tot nu toe erg goed.

 

Franeker kaatsweek

 

Begin dit jaar werden we benaderd door de K.N.K.B om samen met hen, de vrienden van de Bond en kaatsvereniging Jan Bogtstra samen eens te brainstormen over een eventuele samenwerking betreffende het pinksterweekend en de week die hierop volgt. Al vanaf het begin van de ZachteBal PC wordt ons wedstrijd verkaatst op de zaterdag na Pinksteren. Daar de hoofdlocatie van het NK senioren (bondspartij) op pinkstermaandag weer het sjukelan is zijn we met zijn allen overeengekomen een Franeker kaatsweek te organiseren. Voor dit eerste jaar hebben we 3 wedstrijddagen op de agenda waarbij het NK senioren de start zal zijn gevolgd door de finales schoolkaatsen op woensdagmiddag en tenslotte zal de week afgesloten worden met de ZachteBal PC. Wij zien deze samenwerking positief tegemoet en hopen met zijn allen de kaatsport een boost te kunnen geven. Voor de lange termijn liggen er overigens nog veel meer ideeën op de plank maar met de bovengenoemde 3 partijen willen we de kaatsstad Franeker en met name het sjukelan een weeklang in het middelpunt zetten.

 

De kaatsdag

 

Zaterdag 10 juni wordt de 6e editie van de ZachteBal PC verkaatst. De aankondigingsposters zijn al verspreid en vanaf vrijdag 21 april start de opgave. Alle scheidsrechters, vrijwilligers en andere mensen die hun steentje willen bijdragen aan ons schitterende evenement hebben weer toegezegd waar wij uiteraard erg content mee zijn. Voor de kinderen hebben wij een animatieteam weten te vinden die samen met hun enorme zeepbellen gaan maken, ballonnen in allerlei figuren kunnen draaien en uiteraard staat er ook weer luchtkussen waarop de jeugd zich kan uitleven. Het zijn vanaf nu nog de kleine puntjes die geregeld dienen te worden om zo weer een schitterende dag met u allen te beleven. Wij zien u graag 10 juni op het sjukelan, entree is gratis!!!!

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Stichting ZachteBal PC