ZachteBal PC 2019, 8e editie!!


Wat was het vorig jaar geweldig!!! Geweldige kaatspartijen, enorm veel publiek, mooi weer en een heerlijke sfeer. Het was een kaatsfeest waarvan we gelukkig de filmpjes en foto’s nog hebben bewaard. Het hele sjukelan ademde kaatsen, kaatsen en nog eens kaatsen. Met dit gegeven gaan we weer vrolijk verder naar deze editie, alweer de 8e op een rij.


 


Voorbereiding


Al vanaf eind december zijn we bezig om alles weer voor elkaar te krijgen. Vergaderen, nieuwe ideeën creëren, bestellingen plaatsen, sponsoren aanschrijven, de website updaten en nog veel meer. Het vergt een hoop inspanningen die wij met alle liefde uitvoeren. Wij hebben ook weer een geweldig aantal nieuwe sponsoren mogen welkom heten, en ook van de huidige sponsoren hebben wij van de meesten weer een toezegging gekregen. De voorbereiding loopt zoals u leest tot nu toe erg goed.


 


Franeker kaatsweek


Sinds 3 jaar is de ZachteBal PC het slotstuk van de Franeker Kaatsweek. Deze week is in het leven geroepen om Franeker als kaatsstad nog meer op de kaart te zetten, samen met de K.N.K.B. (Koninklijke Nederlandse Kaats Bond), de vrienden van de Bond, Stichting Skoallekeatsen en kaatsvereniging Jan Bogtstra hebben wij deze handschoen opgepakt en proberen wij er een geslaagde week van te maken. Door deze samenwerking zijn wij in staat om een 4-tal kaatspartijen af te werken op het heilige gras van het Sjukelan.


 


De kaatsdag


Zaterdag 15 juni wordt de 8e editie van de ZachteBal PC verkaatst. De aankondigingsposters zijn al verspreid en vanaf vrijdag 6 april is de opgave gestart. Alle scheidsrechters, vrijwilligers en andere mensen die hun steentje willen bijdragen aan ons schitterende evenement hebben weer toegezegd waar wij uiteraard erg content mee zijn. Voor de kinderen hebben wij een animatieteam die samen met hun enorme zeepbellen gaan maken, ballonnen in allerlei figuren kunnen draaien en uiteraard staat er ook weer luchtkussen waarop de jeugd zich kan uitleven. Het zijn vanaf nu nog de kleine puntjes die geregeld dienen te worden om zo weer een schitterende dag met u allen te beleven. Wij zien u graag 15 juni op het sjukelan, entree is gratis!!!! De grote verloting hebben wij dit jaar verbonden aan een goed doel. Voor dit jaar betekend dat wij de gelden die we ophalen schenken aan KWF Samenloop voor Hoop Franeker.


  

 

Met vriendelijke groet,

 

Stichting ZachteBal PC