LAATSTE NIEUWS

9E ZACHTEBAL PC ÉÉN MET EEN GOUDEN RANDJE!!!

Het heeft even geduurd voordat de 9e editie van de ZachteBal PC door kon gaan maar afgelopen weekend was het wachten meer dan waard. Met een volle lijst van 64 parturen hebben de kaatsers en het publiek een schitterende dag beleeft op het sjukelan.

Zoals gezegd heeft de negende editie van het kaatsfestijn op zich laten wachten, door de Covid-regels kon de partij vorig jaar niet doorgaan en is het dit jaar later dan gewend verkaatst. De organisatie moest een aantal regels toepassen om een evenementenvergunning te krijgen waaronder de toegang, alleen met een recente negatieve test, een herstelbewijs of een bevestiging van volledige vaccinatie kon publiek naar binnen. Hierna mocht men weer proeven aan het oude normaal inclusief mooi weer, regels waren er na de toegang niet meer. Duidelijk te zien was dat men weer toe was aan een ouderwets gezellig feest, er heerste een gezellige sfeer in de zachtebalpc-bubbel.

Dan het kaatsen, onder leiding van wedstrijdleider Henk Deelstra is de kaatsdag om 09.00 uur uiteen gezet en viel de laatste slag om 18.40 uur. Er is de gehele dag goed gekaatst met een hoop spannende partijen in zowel de winnaars- als de verliezersronde. Uiteindelijk was het partuur van Kees vd Schoot, Dylan Drent en Youri de Groot de grote winnaar van de negende ZachteBal PC. In de finale waren zij met 5-2 6-0 te sterk voor Bauke vd Graaf, Karel Nijman en Daniel Iseger, het laatstgenoemde partuur wist de vorige editie op hun naam te schrijven maar kwamen nu in de finale te kort om de titel te prolongeren. Om maar aan te geven dat de winnaars niet zomaar de krans om de nek kregen was het voor hun in de vierde omloop een kwartje op zijn kant of ze wel een ronde verder zouden komen. Tegen het partuur Michel Nesse, Jan Jelle Jongsma en Redmar Zaagemans kwamen zij met 5-4 achter maar wisten met een uiterste krachtsinspanning toch de wedstrijd nog te winnen. Behalve de gewonnen prijzen op basis van winstpartijen waren er ook prijzen gesponsord voor parturen die pech hebben gehad tijdens de omlopen die zij hebben gekaatst en was er ook een aanmoedigingsprijs geregeld voor een damespartuur.

Winnaarsronde:

1. Kees vd Schoot (K), Dylan Drent, Youri de Groot

2. Bauke vd Graaf, Karel Nijman, Daniel Iseger

3. Gerrit Meijer, Jasper Boomsma, Bareld Bos

3. Anne Wind, Boudewijn Tulen, Allard Hoekstra

5. Willem Buurstra, Rinze Couperus, Michel vd Veen

5. Redmar Zaagemans, Michel Nesse, Jan Jelle Jongsma

5.  Klaas Meinsma, Frits Hoekstra, Reinout Dijkstra

5. Jacob Tijmersma, Jan Lars van Beem, Edwin Keijzer/Patrick van Dellen

Verliezersronde:

1. Chris Outhuijse, Gooitzen Scheffer, Nick Leistra

2. Evert Sijbesma, Sjoerd Atze de Jong, Nolke Bergstra

3. Stefan Stuiver, Jelte Visser, Johannes vd Veen

3. Thomas Scheffer, Sjoerd Bakker, Laas Pieter van Straten

Volgend jaar wordt naar verwachting de tiende editie gehouden van de ZachteBal PC, een jubileumeditie waar de Stichting gaat uitpakken en waarvoor de eerste stappen alweer zijn gezet.
Winnaars Zbpc 2021

 

Delen

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

€750 voor #teamjelte

Elk jaar kiest het comité van de Zachtebal PC een goed doel om maatschappelijk betrokken te zijn en een goed initiatief financieel te ondersteunen. Al

Lees verder »

Door de ogen van de pers

De pers weet de Zachtebal PC ook te vinden. Hieronder de stukken en/of foto’s van de Leeuwarder Courant, de Wad tot Stad en franekeractueel.nl  

Lees verder »