Regen en zonneschijn, een buitenevenement heeft hiermee te dealen. De ZachteBal PC begon dan met regen maar eindigde de dag met prachtig weer, een hoop publiek en prachtige kaatspartijen.

 

De dag begon nat, natter, natst. Rond de klok van 09.00 uur besloot de wedstrijdleiding om de start met een half uur uit te stellen om het sjukelan wat toch al een aardige aanslag had overleeft tijdens de Keatswike iets meer rust te geven om het water te verwerken. De kaatsers begonnen om half tien met goede moet maar stonden er halverwege de partijen als verzopen katjes bij. Het enthousiasme werd er overigens niet minder om en de weersomstandigheden zorgden ook voor verassende uitslagen daar de één hier nu beter mee om kon gaan dan de ander. Verschillende top-parturen vonden in de eerste omloop al hun waterloo en bevestigde maar weer eens dat de breedte in kwaliteit van het zachtebal kaatsen enorm is.

 

Na het middaguur verbeterde het weer aanzienlijk en brak de zon door, er kwam een hoop publiek en zij werden door de kaatsers getrakteerd op heerlijke wedstrijden. In de verliezersronde ging de finale uiteindelijk tussen het partuur van Pieter vd Schoot, Patrick Scheepstra en Durk Ennema tegen dat van Martijn Olijnsma, Jan-Dirk de Groot en Eppie Weidenaar waarbij laatstgenoemden aan het langste eind trokken door met 5-4/6-2 te winnen. In de winnaarsronde waren er twee hele spannende halve finales en vervolgens was de finale ook een ware triller. Het partuur Steven Nesse, Jaring Nicolai en Gert-Jan Meekma liep de finale op een haartje na mis door met een volle telegraaf te verliezen van het partuur  Chris Outhuijse, Gooitzen Scheffer en Nick Leistra. Ook het partuur van Johan vd Meulen, Jasper Boomsma en het jeugdige talent Pieter Jan Leijenaar kon het net niet redden en verloren hun halve finale met 5-4/6-4 van het partuur Bauke vd Graaf, Karel Nijman en Daniel Iseger.

 

 

 

 

 

De finale ging dus tussen de parturen Chris Outhuijse c.s. en Bauke vd Graaf c.s. Het partuur van Outhuijse schoot uit de startblokken en stond al snel op een 3-1 voorsprong. Vervolgens kwam partuur vd Graaf weer terug tot 3-2 om vervolgens weer tegen een achterstand te kijken van 2 bordjes verschil 4-2. Nadat partuur Outhuijse deze voorsprong behaalde was het vervolgens gedaan met de pret. Door goed kaatsen kwam partuur vd Graaf weer op gelijke hoogte (4-4) en op 4-4/6-6 kwam daar de beslissende slag, Chris Outhuijse die de hele partij niet een bal buiten had sloeg hem juist op deze stand wel buiten de lijnen. Deze klap kwam men niet meer te boven en op 5-4/6-2 werd de partij dus gewonnen door Bauke vd Graaf, Karel Nijman en Daniel Iseger. Bauke werd terecht benoemd tot koning van de ZachteBal PC 2019.

 

De organisatie wil alle vrijwilligers, sponsoren, scheidsrechters, kaatsers en publiek hartelijk danken voor hun medewerking. Door hen hebben we weer een geweldige ZachteBal PC gehad.

 

Foto’s van deze mooie dag zijn te vinden en te bestellen op www.x-lent.nl (Anne Waterlander)