ZachteBal PC 2020, 9e editie??!!


Wat was het vorig jaar geweldig!!! Geweldige kaatspartijen, enorm veel publiek, mooi weer (op de ochtenduurtjes na) en een heerlijke sfeer. Het was een kaatsfeest waarvan we gelukkig de filmpjes en foto’s nog hebben bewaard. Het hele sjukelan ademde kaatsen, kaatsen en nog eens kaatsen. Met dit gegeven zouden we vrolijk verder gaan naar de 9e editie totdat...…….


 


Voorbereiding


Al vanaf eind december zijn we bezig om alles weer voor elkaar te krijgen. Vergaderen, nieuwe ideeën creëren, bestellingen plaatsen, sponsoren aanschrijven, de website updaten en nog veel meer. Het vergt een hoop inspanningen die wij met alle liefde uitvoeren. Wij hebben ook weer een geweldig aantal nieuwe sponsoren mogen welkom heten, en ook van de huidige sponsoren hebben wij van de meesten weer een toezegging gekregen. De voorbereiding loopt zoals u leest tot nu toe erg goed echter zijn we nu overgeleverd aan de regering en de beslissingen die komende tijd gaan volgen. Kan de ZachteBal PC op 6 juni nu wel of niet doorgaan?


 


Franeker kaatsweek


Sinds 4 jaar is de ZachteBal PC het slotstuk van de Franeker Kaatsweek. Deze week is in het leven geroepen om Franeker als kaatsstad nog meer op de kaart te zetten, samen met de K.N.K.B. (Koninklijke Nederlandse Kaats Bond), de vrienden van de Bond, Stichting Skoallekeatsen en kaatsvereniging Jan Bogtstra hebben wij deze handschoen opgepakt en proberen wij er een geslaagde week van te maken. Door deze samenwerking zijn wij normaal gesproken in staat om een 4-tal kaatspartijen af te werken op het heilige gras van het Sjukelan echter zal dat dit jaar anders zijn. In overleg met alle geledingen zal er dit jaar ieder geval niet een kaatsweek plaatsvinden daar het Skoallekeatsen zich genoodzaakt voelde om dit jaar geen kampioenschappen uit te schrijven. De voorrondes vallen in de periode dat er nog geen wedstrijden gespeeld mogen worden en zodoende is er dan ook niet een finaledag op het Sjukelan. Ook de Nederlandse kampioenschappen voor de junioren en naar alle waarschijnlijkheid ook die van senioren gaan niet door om dezelfde reden dat dit nog in de periode valt dat er geen wedstrijden gespeeld mogen worden. En dan blijft alleen de ZachteBal PC over dit jaar. 


 


De kaatsdag (onder voorbehoud)


Zaterdag 6 juni wordt de 9e editie van de ZachteBal PC verkaatst. De aankondigingsposters zijn al verspreid en vanaf zaterdag 4 april is de voorlopige opgave gestart. Alle scheidsrechters, vrijwilligers en andere mensen die hun steentje willen bijdragen aan ons schitterende evenement hebben weer toegezegd waar wij uiteraard erg content mee zijn. Voor de kinderen hebben wij een animatieteam die samen met hun enorme zeepbellen gaan maken, ballonnen in allerlei figuren kunnen draaien en uiteraard staat er ook weer luchtkussen waarop de jeugd zich kan uitleven. Het zijn vanaf nu nog de kleine puntjes die geregeld dienen te worden om zo weer een schitterende dag met u allen te beleven. Wij zien u graag 6 juni op het sjukelan, entree is gratis!!!! 

 

Mocht de ZachteBal PC niet doorgaan dan hebben wij en vragen wij jullie hiervoor alle begrip, gezondheid gaat boven alles!!! Op 1 mei zullen wij een beslissing nemen over het wel of niet doorgaan.


  

 

Met vriendelijke groet,

 

Stichting ZachteBal PC