ZachteBal PC 2021, 9e editie??!!


Waar wij normaliter dit jaar ons 10-jarig jubileum zouden vieren heeft COVID-19 dit voor ons uitgesteld. Natuurlijk is dat jammer maar het jubileum wordt slechts uitgesteld en dus gaan we volgend jaar alsnog een spetterend jaar tegemoet. Het uitstel betekend dus dat we dit jaar 2021 ons 9e editie van de ZachteBal PC gaan verkaatsen. Later dan we gewend zijn in het jaar maar we zijn allang blij dat het door kan gaan. Normaliter is de ZachteBal PC het slotstuk van de Franeker Kaatsweek maar ook dat is dit jaar anders dan anders. Waar wij normaal altijd op de zaterdag na het pinksterweekend ons partij verkaatsen hebben wij nu gekozen voor 14 augustus. Gelukkig zijn de regels zo versoepeld dat we op het sjukelan qua regelgeving niemand nodig voor vergunningen. Dit betekend dus ook dat we ons na de entree niet meer aan anderhalve meter hoeven te houden en dat er een biertje gedronken kan worden aan de tap en dat muziek gedraaid kan worden. Wel zal een ieder die de kaatsarena wil betreden een vaccinatiebewijs of een negatieve test moeten overleggen. Ja dat vinden wij jammer maar alles beter dan weer een jaar overslaan.


 


Voorbereiding

Later dan normaal zijn we toch weer gaan vergaderen toen eenmaal bekend werd dat er versoepelingen aan zaten te komen en wij licht aan het einde van de tunnel zagen betreft het doorgaan van de ZachteBal PC.

Gelukkig hebben wij trouwe sponsoren die ook dit jaar weer massaal hebben toegezegd om financieel garant te staan voor de nodige kosten die wij moeten maken. Uiteraard waren er ook sponsoren die aangaven een jaartje over te slaan waarvoor alle begrip. Door ons draaiboek die ieder jaar weer wordt aangevuld met nieuwe leermomenten en waardevolle informatie hebben wij alles weer vlot uit kunnen rollen en zijn wij klaar voor zaterdag 14 augustus. A.s. vrijdag (02-07-2021) zal de opgave starten en zullen de aankondigingsposters weer verspreid worden over Friesland. 


 

 


 De kaatsdag (onder voorbehoud)


Zaterdag 14 augustus wordt de 9e editie van de ZachteBal PC verkaatst. De aankondigingsposters worden dit weekend verspreid en vanaf zaterdag 2 juli start de opgave. Alle scheidsrechters, vrijwilligers en andere mensen die hun steentje willen bijdragen aan ons schitterende evenement hebben weer toegezegd waar wij uiteraard erg content mee zijn. Voor de kinderen hebben wij een animatieteam die samen met hun enorme zeepbellen gaan maken, ballonnen in allerlei figuren kunnen draaien en uiteraard staat er ook weer luchtkussen waarop de jeugd zich kan uitleven. Het zijn vanaf nu nog de kleine puntjes die geregeld dienen te worden om zo weer een schitterende dag met u allen te beleven. Wij zien u graag 6 juni op het sjukelan, entree is gratis!!!! 

 

Mocht de ZachteBal PC onverhoopt niet door kunnen gaan dan hebben wij en vragen wij jullie hiervoor alle begrip, gezondheid gaat boven alles!!! 


  

 

Met vriendelijke groet,

 

Stichting ZachteBal PC